Annika Uutela

Ihmisen kohtaaminen on kaikkein tärkein asia psykofyysisessä fysioterapiassa.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Ihmisen kohtaaminen on kaikkein tärkein asia psykofyysisessä fysioterapiassa. Jokaisen ihmisen pitää saada tulla kuulluksi, nähdyksi, uskotuksi ja ymmärretyksi. Se on avain kuntoutumiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Nautin työstäni ja olen asiakkailleni 100-prosenttisesti läsnä turvallisuuden tunnetta rauhallisessa aistiympäristössä vahvistaen.

Pyrin olemaan utelias asiakkaitani ja heidän kehojensa reaktioita kohtaan. Pyrin myös herättämään asiakkaissani uteliaisuutta oman kehonsa tuntemuksia ja kehosuhdetta kohtaan. Etsin kokemuksellisesti asiakkaitteni kanssa miellyttäviä tuntemuksia omassa kehossa. Usein epämiellyttävät kehon tuntemukset (esim kipu ja jännittyneisyys) lyövät läpi, jolloin on vaikea tuntea oloaan kotoisaksi omassa kehossaan. Autan herättelemään piilossa olevia mukavampia tuntemuksia, jolloin epämiellyttävät tuntemukset vähenevät. Kehosta tulee taas mukavampi paikka olla, elää ja kokea asioita.

Kouluttaudun jatkuvasti, koska haluan ymmärtää ihmisen psykofyysissosiaalista kokonaisuutta mahdollisimman laaja-alaisesti. Eniten olen kuitenkin oppinut asiakkaitteni kautta, koska jokainen ihminen on yksilöllinen. Yritän nähdä asioita uusista näkökulmista luovuutta, tieteellistä tutkittua tietoa ja voimavarakeskeisyyttä yhdistelemällä.

Psykofyysinen fysioterapia kanssani voi pitää sisällään vuorovaikutuksen ja kohtaamisen lisäksi esim. kosketusta, luovaa tai ohjattua liikettä, faskiakäsittelyjä ja akupunktiota.

Terapiaa tukeva koulutustausta

Sydämellisesti tervetuloa

Teen töitä nuorten ja aikuisten kanssa, joiden on syystä tai toisesta haastavaa olla omassa kehossaan (esim. pitkittyneet kivut, ahdistus ja uupumus). Autan asiakkaitani ymmärtämään kehon ja mielen vastavuoroista yhteyttä ja autonomisen hermoston toimintaa.

Olet jo matkalla

Varaa aika tai lähetä viesti ja olemme sinuun yhteydessä.