Ravintoterapia

Ravintoterapian lähtökohtana ovat asiakkaan omat tarpeet ja tavoitteet, ja se etenee asiakkaan elämäntilanteeseen ja voimavaroihin sopivassa tahdissa. Yleensä tapaamiset sijoittuvat 2-8 viikon välein.

Löydä rauha ruoan kanssa

Ravintoterapian lähtökohtana ovat asiakkaan omat tarpeet ja tavoitteet, ja se etenee asiakkaan elämäntilanteeseen ja voimavaroihin sopivassa tahdissa. Yleensä tapaamiset sijoittuvat 2-8 viikon välein.

Ensimmäisessä tapaamisessa luodaan prosessin perusta. Alkukyselylomakkeiden (esim. oirepisteanalyysi, ruokapäiväkirja) ja keskustelun avulla kartoitetaan asiakkaan terveys- ja elämänhistoriaa sekä tämänhetkistä tilannetta. Tavoitteena on hahmottaa ei-toivottujen oireiden tai terveyshaasteiden taustalla olevia syitä ja mahdollisia yhteyksiä ravitsemukseen tai elämäntapoihin. Myös ruokaan ja syömiseen liittyvien ajatusten ja tunteiden merkitys huomioidaan.

Alkukartoituksen perusteella laaditaan hoitosuunnitelma- ja tavoitteet. Lisäksi sovitaan konkreettisista tehtävistä, joiden avulla matka kohti tavoitteita alkaa. Ne voivat liittyä ruokavalintoihin ja tarkoittaa esim. kokeilua, jossa jokin ruoka-aine lisätään tai poistetaan ruokavaliosta sovituksi ajanjaksoksi. Ne voivat olla myös lisäravinnesuosituksia, pohtimis- ja kirjoitustehtäviä tai vaikkapa hermostoa tasapainottavia hengitys- ja rentoutusharjoituksia. Tapaamisen jälkeen asiakas saa kirjalliset ohjeet sähköpostitse. Jatkotapaamisissa käydään läpi huomioita ja oivalluksia, joita asiakas on saanut tehtäviä tehdessään, arvioidaan prosessin etenemistä ja tuetaan sitä sopimalla uusista tehtävistä kunnes haluttuun lopputulokseen on päästy.

Parhaimmillaan ravintoterapia on ahaa-elämysten täyteinen matka, varsinkin jos sille voi antautua kiireettä, uteliaasti tutkiskellen ja ilman suorituspaineita. Matka ei ainoastaan vahvista asiakkaan itsetuntemusta ja lisää hyvinvointia. Se palkitsee kulkijansa myös aivan uudenlaisella vapaudella. Mitä vähemmän aikaa ja energiaa tarvitsee käyttää ruokavalintojen ja syömisen kanssa painiskeluun, sitä enemmän sitä vapautuu elämän elämiseen ja todella merkityksellisille asioille omistautumiseen.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan matkalle juuri sellaisena kuin olet.

 

Ravintoterapiaa voidaan käyttää tehokkaana tukihoitona seuraavien terveyshaasteiden yhteydessä:

Syömisen psykologiaan erikoistunut ravintoterapia auttaa erityisesti seuraavissa haasteissa:

Olet jo matkalla

Varaa aika tai lähetä viesti ja olemme sinuun yhteydessä.