Webinaari: ME/CFS, Long Covid ja hypermobiliteetti – oirekuvien yhteneväisyydet ja erot

pe 3.10. klo 13-16.30

Etäkoulutus tarjoaa syvällistä ymmärrystä ME/CFS-, Long Covid- ja hypermobiliteetti-oirekuvista sekä konkreettisia työkaluja niiden huomioimiseen osana psykofyysistä fysioterapiaa. Opit tunnistamaan autonomisen hermoston epätasapainotiloja, kuten dysautonomian ja rasitusintoleranssin, sekä tukemaan asiakasta kuormituksen ja palautumisen säätelyssä kehotietoisuuden avulla.

Kouluttajana toimii vuoden 2023 psykofyysinen fysioterapeutti Annika Uutela, jonka lempeä ja asiantunteva ote tekee oppimisesta oivaltavaa ja käytännönläheistä.

Koulutus toimii myös pohjana myöhemmin järjestettävälle lähikoulutukselle – kun ostat molemmat yhdessä, saat ne edullisemmin!

0.00

ME/CFS, Long Covid ja hypermobiliteetti ovat oirekokonaisuuksia, jotka haastavat perinteiset kuntoutuksen mallit. Ne liittyvät usein autonomisen hermoston säätelyyn, rasitus- ja ortostaattiseen intoleranssiin sekä vaikeasti sanoitettaviin kehollisiin tuntemuksiin. Tässä koulutuksessa saat selkeyttä, ymmärrystä ja ennen kaikkea konkreettisia työkaluja näiden asiakkaiden kohtaamiseen.

Psykofyysinen fysioterapeutti Annika Uutela johdattaa sinut näiden ilmiöiden ytimeen pe 3.10. klo 13-16.30 yhdistäen teorian, kokemuksen ja inhimillisen läsnäolon ainutlaatuiseksi oppimiskokemukseksi.

Koulutus toimii myös pohjana myöhemmin järjestettävälle käytännön lähitoteutukselle, jossa pääset viemään opit käytäntöön kehon kautta. Tämä on mahdollisuus, joka vie osaamisesi uudelle tasolle.

Koulutuksen käytyäsi

  • Ymmärrät ME/CFS, Long Covid ja hypermobiliteettiin liittyvät erityispiirteet ja termistön
  • Ymmärrät vireystilojen roolin ko asiakasryhmien kuntoutuksessa ja osaat tunnistaa niiden vaikutuksia
  • Tunnistat dysautonomian, ortostaattisen intoleranssin ja rasitusintoleranssin sekä osaat huomioida ne osana fysioterapiaprosessia
  • Osaat tukea kuntoutujaa tunnistamaan omia kuormitus- ja palautumistekijöitään monipuolisesti
  • Omaat taidot tukea asiakasta pacingin toteuttamisessa kehotietoisuutta hyödyntäen
  • Ymmärrät kohtaamisen, luottamuksellisen terapiasuhteen ja turvan tunteen vahvistamisen vaikuttavuuden nykytiedon valossa
  • Saat varmuutta vaikuttavan psykofyysisen fysioterapian prosessin toteuttamiseen kyseessä olevien asiakasryhmien kanssa.

Kouluttajasta

Annika Uutela on psykofyysinen fysioterapeutti, jonka työssä yhdistyvät vankka koulutustausta, käytännön kokemus ja syvä ymmärrys kehon ja mielen yhteydestä. Hän valmistui fysioterapeutiksi Metropoliasta vuonna 2011 ja työskenteli usean vuoden ajan terveyskeskuksessa, kunnes siirtyi yksityissektorille. Vuodesta 2017 alkaen Annika on toiminut yrittäjänä, yhdistäen fysioterapiaa, pilatesohjausta ja kouluttamista oman toiminimensä kautta.

Annikaa ohjaa ajatus siitä, että jokaisen asiakkaan kokemus on arvokas, ja että keho kantaa mukanaan tarinaa, joka ansaitsee tulla kuulluksi. Hän hyödyntää työssään laajaa koulutuspohjaansa, joka sisältää muun muassa psykofyysisen fysioterapian, kipufysioterapian, akupunktion, kraniosakraaliterapian sekä toiminnallisen neurotieteen soveltamisen.

Annika on syventynyt erityisesti pitkittyneisiin oirekokonaisuuksiin, kuten ME/CFS:ään, Long Covidiin ja hypermobiliteettiin sekä autonomisen hermoston häiriöihin. Hänet valittiin vuonna 2023 vuoden psykofyysiseksi fysioterapeutiksi, ja hän toimii myös Suomen Psykofyysisen Fysioterapian yhdistyksen hallituksen jäsenenä.

Ammatillinen osaaminen, rauhallinen läsnäolo ja kyky kohdata ihminen kokonaisvaltaisesti tekevät Annikasta pidetyn ja vaikuttavan kouluttajan. Hän tuo koulutuksiinsa viisautta, joka on syntynyt niin kehon kuin ihmisen kuuntelusta – ja joka inspiroi muita tekemään samoin.

Kurssin tiedot

Kohderyhmä:
Fysioterapeutit ja muut kokonaisvaltaisen kuntoutuksen ammattilaiset, jotka haluavat saada lisää tietoa sekä käytännön keinoja kyseisten asiakasryhmien kehomielen kohtaamiseen ja kuntoutuksen toteuttamiseen. Koulutus pohjaa etenkin psykofyysisen fysioterapian viitekehykseen, joten kyseisestä erikoistumiskoulutuksesta on varmasti hyötyä tässä koulutuksessa.

Ajankohta:
Pe 3.10.2025 klo 13-16.30, sis. lyhyen tauon.

Ennakkomateriaali:
Tutustu ennakkoon ME/CFS -käypähoitosuositukseen. Hyvä käytäntö -konsensussuositus määrittelee kroonisen väsymysoireyhtymän (ME/CFS) kriteerit ja sen tavoitteena onkin potilaiden parempi tunnistaminen, hoito ja seuranta.

Täydentävä lähikoulutuspäivä:
Webinaarin lisäksi järjestämme käytännön lähikoulutuspäivän, joka syventää webinaarissa opittua viemällä teorian kehotyöskentelyn tasolle. Päivän aikana harjoitellaan mm. autonomisen hermoston vireystilojen säätelyn tukemista käytännössä, kehotietoisuutta tukevia menetelmiä, kohtaamisen taitoja sekä pacingin ohjaamista erilaisten harjoitteiden kautta.

Lähikoulutus tarjoaa mahdollisuuden reflektoida, soveltaa ja vahvistaa opittua yhdessä muiden osallistujien kanssa – turvallisessa, sallivassa ja ammatillisesti rikastavassa ilmapiirissä. Kun ostat molemmat koulutuspäivät (webinaarin ja lähitoteutuksen) yhdellä kertaa, saat ne yhteishintaan edullisemmin. Lähikoulutuspäivän tarkemmat tiedot julkaistaan kesällä 2025.

Hinta:
Hinta tarkentuu pian. Yhdistettynä lähikoulutukseen saat tämän kokonaisuuden edullisemmin!

Järjestäjä:
Flexio – Terapia- ja koulutuskeskus Tampereen sydämessä

Ilmoittautumisohjeet:
Ilmoittaudu ostamalla tuote verkkokaupastamme, tai jos haluat maksaa laskulla, ilmoittaudu info@flexio.fi. Ilmoittautuminen on sitova. Sinulle lähetetään sähköpostilla webinaari-linkki, kun olet ostanut tuotteen – tarkistathan siis, että sähköpostisi on kirjoitettu oikein.

Liity joukkoon ja anna tilaa oppimiselle, joka todella tuntuu – myös omassa kehossa. Tervetuloa mukaan!

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Webinaari: ME/CFS, Long Covid ja hypermobiliteetti – oirekuvien yhteneväisyydet ja erot”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *