Kiropraktiikka

Flexiossa toimivan Annen tapa työskennellä on yhdistää keho ja mieli sillä niitä ei voi erottaa toisistaan. Mieltäsi painavat asiat voivat oireilla kehossasi ja kehosi kiputilat rasittavat mieltäsi. Kroonisen stressitilan valmiustila pitää kehosi jatkuvasti valmiina toimintaan mutta ihminen ei ole kone eikä siis kykene olemaan jatkuvassa valmiustilassa. Palautuminen normaaliin tilaan on elinehto ihmisen terveydelle.

Kiropraktiikka

Mitä sinä ajattelet kiropraktiikan olevan?

Nikamien rusauttamista, nikamien oikeaan järjestykseen laittamista ja selkäkipujen hoitoa? Kiroilemista?

Tuona kaikkena se todellakin näyttäytyy monesti mutta mitä kaikkea muuta kiropraktiikka ihan oikeasti on?

Se on ylivoimainen keino parantaa elintärkeän hermostomme toimintaa, lisätä elämän voimaa, ylläpitää vastustuskykyä, yhdistää keho ja mieli, palauttaa kehon toiminta ja tasapaino sekä nostaa suoritustasoasi. Jatka lukemista eteenpäin niin selitän lisää.

Sana kiropraktiikka tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa suoraan suomennettuna käsin tehtyä hoitoa.

Kiropraktiikka vapauttaa kehosi nivelet liikkumaan lempeästi ja herkkä hermostosi pääsee toimimaan optimaalisesti. Näin kehosi pääsee parantamaan itse itsensä.

Keho & Mieli

Flexiossa toimivan Annen tapa työskennellä on yhdistää keho ja mieli sillä niitä ei voi erottaa toisistaan. Mieltäsi painavat asiat voivat oireilla kehossasi ja kehosi kiputilat rasittavat mieltäsi. Kroonisen stressitilan valmiustila pitää kehosi jatkuvasti valmiina toimintaan mutta ihminen ei ole kone eikä siis kykene olemaan jatkuvassa valmiustilassa. Palautuminen normaaliin tilaan on elinehto ihmisen terveydelle.

Kiropraktiikka painottaa selkärangan ja hermoston yhteyttä ja keskittyy näiden kahden toiminnan eheyttämiseen.

Ihminen on kokonaisuus

Ihminen ei ole pelkästään joukko erillisiä systeemejä (verenkierto, hermosto jne.), vaan vahva tiimi, jossa kaikki systeemit toimivat yhdessä ja niiden sujuva yhteistyö ylläpitää optimaalista terveyttä.

Aivojen voi sanoa olevan ihmiskehon tietokone ja selkäytimen sekä ääreishermoston piuhoja, jotka kuljettavat elintärkeitä viestejä ympäri kehoasi. Miten käy jos tieto ei kulje sujuvasti?

Kiropraktikko hoitaa juurikin näitä esteitä tiedonsiirrossa.

Kiropraktiikalla poistetaan esteitä terveyden tieltä.

Luinen selkäranka on suuressa roolissa suojellessaan herkkää selkäydintä, jota pitkin viestit kulkevat aivoihin ja aivoista muualle kehoon. Tämä kehon eri osien kommunikointi saattaa häiriytyä, jos syystä tai toisesta selkärangan nivelistö lukkiutuu eikä liiku kunnolla ärsyttäen herkkää hermostoasi. Käsillä tehty nivelmanipulaatio tai -mobilisaatio ovatkin perinteisesti olleet isossa roolissa kiropraktiikkaa palauttaessa normaali liikkuvuus niveliin. Kiropraktiikka on kuitenkin myös paljon muuta kuin vain selän nivelten käsittelyä. Hoitoon kuuluu tarvittaessa sekä  pehmytkudosten (lihasten, lihaskalvojen ja jänteiden) käsittelyä että kehon muiden nivelten käsittelyä (mukaanlukien lonkat, polvet, nilkat, jalkaterän nivelet, olkapäät, kyynärpäät, ranteet, leukanivelet ja kallo).

Kiropraktiikan pääteemana on ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitäminen optimoimalla hermoston toiminta poistamalla hermoston toimintaa rajoittavat nivellukkiutumat ja lihasten epätasapainot.

Kiropraktiikan perustana toimii perusteellinen koulutus alalle sekä ymmärrys kehon toiminnasta. Monesti kysytään, että tarvitseeko selän manipulointiin yliopistotasoista 5-6 vuotta kestävää koulutusta. Niin, kuka vaan voi oppia ”niksauttamaan” niveliä mutta mielestäni on tärkeää oppia myös tietämään milloin selän herkkään mekaniikkaan ei kosketa lainkaan ettei tehdä ihmiselle hallaa. Pitkä koulutus antaa valmiuden arvioida milloin selän oireet johtuvat jostain sellaisesta syystä, joka on ehdoton syy suositella ihminen jatkotutkimuksiin ja  antaa muiden terveydenhuollon ammattilaisten jatkaa hoitoa. Aina ei voi auttaa ja sen tiedon edessä kannattaa olla nöyrä.

Kiropraktikko D.C. – ammattinimikettä saa käyttää vain henkilöt, jotka ovat käyneet yliopistotasoisen pidemmän koulutuksen.

Flexion kiropraktiikassa kiropraktikon ja asiakkaan välisen vuorovaikutuksen keskiössä on ihmisen kohtaaminen kokonaisuutena: hän tulee kuulluksi, nähdyksi ja ymmärretyksi.

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Kiropraktikon vastaanotolla aloitetaan puhumalla ja kartoittamalla ongelmaa.  Mikäli ongelma-alueesta on otettu joko röntgen-, MRI- tai TT- kuvia, niihin tutustutaan. Sen jälkeen tapahtuu tutkimus ja tarvittavien neurologisten sekä ortopedisten testien tekeminen.  Tämän jälkeen hoito tapahtuu erilaisilla kiropraktisilla tekniikoilla. Hoito on lempeää eikä yleensä tuota kipua. Näin saadaan palautettua hermosto stressitilasta takaisin normaaliin lepotilaan. Ja kehon paraneminen voi alkaa. Parhaimmillaan muutama tai yksikin hoito helpottaa ja elämän laatu kohenee.

 

Ensisijaisesti kiropraktikko siis tutkii, diagnosoi ja hoitaa tuki- ja liikuntaelinongelmia. Näistä yleisimpiä oireita ovat selkä- ja niskakivut. 

 

Kiropraktiikan lähestymistapa näiden ongelmien hoitamiseen on parhaimpaan tutkimusnäyttöön perustuva, asiakaskeskeinen, kokonaisvaltainen ja terveyden edistämistä korostava. Näin hoito on kustannustehokasta, turvallista sekä laadultaan korkeaa.

Olet jo matkalla

Varaa aika tai lähetä viesti ja olemme sinuun yhteydessä.